Cola, of toch maar een biertje?

Je bent vast wel eens naar een feestje geweest, misschien vorige week nog, al gaat het nu lastig vanwege de corona regels. Hoe leuk heb jij het dan op die feestjes? Hoe ver ga je met de drank, is er drugs in het spel, of is dat je te gek? Heeft iemand ooit tegen je gezegd dat ze zich oprecht zorgen maken over jouw overmatige alcoholgebruik, of ben je zelf bang dat het wel eens uit de hand kan gaan lopen, of dat het misschien al uit de hand is gelopen? Doe dan nu heel gemakkelijk deze online test om te kijken hoe het zit.

Ga je toch voor de cola?

Of je nou een student bent of al een senior, iedereen heeft wel eens een feestje of een kleine bijeenkomst van een aantal vrienden. Het is dan ook helemaal geen gek iets dat jullie allemaal gezellig een biertje of een wijntje pakken en lekker bijpraten. Maar ga je dan ook altijd, en de hele avond voor dat biertje of dat wijntje? Of ben je toch wel verstandig en pak je na 1 of twee biertjes toch maar een water of een cola?

Alcoholisme test

Een alcoholisme test. Ik heb het hier niet over een blaastest bij de politie, bij lange na niet. Ik heb het over een online alcoholisme test. Het is een online vragenlijst, het ligt eraan welke je neemt maar vaak zitten ze rond de 10 vragen. Je kunt de testen vinden online bij zowel de GGZ, als bij alcohol hulp, of solutions verslavingszorg. In deze test stellen ze je een aantal vragen over jouw alcoholgebruik. Vragen zoals: Hoe vaak drink je? Hoeveel drink je wanneer je drinkt? Had je wel eens dat je niet kon stoppen met drinken? Voel je je schuldig na alcoholgebruik? Heb je jezelf of iemand anders wel eens verwond onder invloed? krijg je tijdens het maken van deze test. Het kan voor velen een heel gevoelig onderwerp zijn, als je dan dus het gevoel hebt dat jij of iemand in je omgeving deze test moet afleggen, voel je dan niet schuldig, het kan iedereen overkomen.

Zoek hulp

Mocht er uit de test blijken dat je toch wel een alcoholverslaving hebt of dat je je alcoholgebruik ietwat moet gaan minderen, zoek dan hulp. Professionele hulp is altijd het beste, maar mocht je dat niet durven, zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt die je willen helpen, al willen ze je alleen maar helpen met het zoeken van professionele hulp waar je wel naartoe wilt. Mensen die van je houden zullen je helpen en dan komt het allemaal goed.

 

Geef een antwoord