Hoe weet je of je hond een hondenjas nodig heeft?

Het wordt buiten steeds kouder en de winter staat nu echt voor de deur. Daarom kleden we ons steeds warmer aan en beschermen we onszelf tegen de kou met dikke jassen, sjaals en handschoenen. Hierbij vergeten we echter wel eens onze trouwe viervoeters! Ook zij kunnen ‘s winters last krijgen van de kou. Gelukkig zijn hier oplossingen voor bedacht in de vorm van hondenkleding. Dit kan er op het eerste gezicht wellicht wat gek uit zien, maar sommige honden hebben dit echt nodig omdat zij het anders te koud krijgen! Maar hoe weet je nu of jouw hond kleding nodig heeft? In dit artikel lees je er alles over, zodat jouw hond warm de winter doorkomt. 

 

Welke honden hebben een hondenjas nodig? 

Of jouw hond een hondenjas nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren worden hieronder toegelicht.

 

  1. Het ras en de grootte van je hond 

De eerste factor is het ras van je hond. Heb je een kleine hond, zoals een Franse Bulldog of een Chihuahua? Dan heeft jouw hond weinig tot geen vacht om zich ‘s winters mee warm te houden en het dus sneller koud. Daarnaast bevinden kleinere hondenrassen zich dichter bij de grond, waar het erg koud kan zijn. Daarom hebben veel kleinere honden baat bij een hondenjas om hen warm te houden! 

 

  1. De vacht van je hond 

Ook sommige grotere honden die het sneller koud hebben dan andere honden. Hierbij kun je denken aan een groter hondenras wat weinig ondervacht heeft, of een hond die al wat ouder is. Voor deze honden is het erg belangrijk om hun lichaam goed warm te houden.

 

  1. De gezondheid van je hond

Is je hond ziek? Ook dan is de vacht van je hond van minder goede kwaliteit, waardoor je hond vatbaarder is voor de winterse kou. Bij ziekte heeft het dragen van een hondenjas voor jouw hond dus absoluut een meerwaarde. Is jouw hond recentelijk geopereerd? Dan is het belangrijk om de wond goed af te dekken zodat je hond niet teveel aan de wond zit en de wond sneller geneest. 

 

  1. De herkomst van je hond

Heb jij jouw hond onlangs geadopteerd uit een land met een warmer klimaat? Dan kan het voor je hond een flinke omschakeling zijn om ‘s winters in Nederland aan te komen. Hij is nog niet gewend aan het koude klimaat en de vacht van je hond is hier nog niet op aangepast. Het is voor de gezondheid van je hond erg belangrijk dat je hem of haar helpt warm te blijven.

Geef een reactie