Alles wat je moet weten voor een gezellig avond

De drankindustrie is een belangrijke branche in Nederland en in de rest van de wereld. Per jaar drinkt een gemiddelde mens maar liefst 7 Liter aan pure alcohol. In Nederland is van deze 7 Liter een enorm getal afkomstig van bier namelijk 3,4 Liter. Drank wordt voornamelijk gedronken vanaf 1960, en in 1975 bereikte het alcohol percentage wat per jaar gedronken werd een piek van 8,9 Liter pure alcohol.

Het drinken van bier

Bier is een drankje dat de meeste mensen lusten, daarnaast bevat een biertje een laag alcohol percentage de meeste biertjes bevatten rond de 5% aan alcohol, dus als je een biertje drinkt van 250 mL betekend dit dat je 12,5 mL pure alcohol in je lichaam hebt. Als we na gaan dat een persoon aan bier 3,4 Liter pure alcohol binnen krijgt betekent dit dus dat je 272 biertjes per jaar drinkt om aan de 3,4 Liter te komen. Zou je met alleen maar bier aan die 7 Liter willen komen dan drink je ongeveer 560 biertjes per jaar, wat betekent dat je iets meer dan ander half biertje per dag zou drinken om aan de 7 Liter pure alcohol te komen.

Drank wordt meestal gedronken op feestjes voor een ‘gezelligere’ avond. Dit gebeurt ook onder jongeren wat eigenlijk niet de bedoeling is omdat de alcoholgrens om 18 jaar en ouder staat. Toch kopen personen boven de 18 vaak drank voor jongeren die dat zelf niet mogen doen, dit is strafbaar en daarnaast kost het waarschijnlijk ook nog extra omdat de 18 jarige graag nog wat extra’s verdient om de drank voor de minderjarigen op te halen. Toch kun je pas beter starten met drinken zodra je 18 jaar of ouder bent, de hersenen zijn voor die tijd namelijk in volle groei (eigenlijk groeien de hersenen tot het 21e levensjaar).

Het kopen van drank

Het kopen van drank gebeurt bij verschillende zaken en kan ook online via bijvoorbeeld drankdozijn belgie, drankdozijn is een bedrijf met het kantoor gevestigd in Nederland met distributiecentrum Nederland, Beglië en Duitsland. Op de website zijn diverse dranken te vinden en zo is er nu al een assortiment aanwezig van meer dan 4000 producten op de website.

Drankdozijn heeft geen fysieke winkeltjes maar verkoopt alleen online. Wel is er een distributiecentrum aanwezig van ongeveer 10.000 vierkante meters waaruit wordt geleverd naar Nederland, België en Duitsland. Er worden ook veel speciale producten verkocht die sommige normale winkels niet hebben, als je ooit iets nieuws uit wil proberen is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen om de site.

Geef een reactie