Welk servies mag niet ontbreken op de camping?

Ga jij binnenkort op vakantie naar de camping? Dan ben je waarschijnlijk nu al druk met de voorbereidingen. Je moet immers veel meer mee dan alleen een koffer met kleding en toiletspullen. Wanneer je overnacht in een caravan, camper of tent moet je ook rekening houden met andere spullen zoals schoonmaak artikelen en keukengerei. Helaas komt het, door de hoeveelheid spullen die je moet meenemen, regelmatig voor dat mensen iets belangrijks vergeten. Om dit te vermijden, vind je in dit artikel de drie belangrijkste keukenspullen die absoluut niet mogen ontbreken op de camping.

Borden

Als eerste moet je natuurlijk voldoende borden meenemen. Heb je een gezin met vier kinderen? Dan is het slim om minimaal twaalf borden mee te nemen, zodat je genoeg borden hebt voor het ontbijt, de lunch én het avondeten. Je wilt op je vakantie immers niet twee keer per dag moeten afwassen. Daarnaast is het ook niet slim om keramieken borden mee te nemen op vakantie. Kies in plaats daarvan voor een lichtgewicht materiaal zoals melamine. Melamine borden zijn gemakkelijk schoon te maken én vrijwel onbreekbaar. Handig voor op de camping, én eigenlijk ook voor thuis.

Bekers

Naast de borden moet je natuurlijk ook voldoende bekers meenemen. Hiervoor geldt eigenlijk dezelfde regel als hierboven. Zorg ervoor dat je voldoende bekers in de tent hebt liggen, zodat je niet meerdere keren per dag hoeft af te wassen. Gelukkig kun je prima de hele dag uit dezelfde bekers drinken, en kun je ze ook gemakkelijk even omspoelen wanneer je bijvoorbeeld wilt wisselen van drankje. Heb je kleine kinderen, en ben je op zoek naar bekers die onbreekbaar zijn? Kies dan voor melamine bekers. Deze zijn niet alleen gemaakt van een zeer sterk materiaal, maar zullen ook goed passen bij je melamine borden.

Bestek

Als laatste is ook bestek van groot belang op de camping. Let op, en neem vooral veel bestek mee naar de camping. Het zal je verbazen hoe vaak je grijpt naar een theelepeltje of een vork. Wanneer je op vakantie gaat met het hele gezin, is het slim om ook speciaal kinderbestek mee te nemen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je kinderen tijdens het eten, en kun jij ook volop van de vakantie genieten. Kinderbestek is kleiner van formaat en heeft geen scherpe randjes. Hierdoor is het veiliger voor kinderen, en kunnen ze netjes met mes en vork leren eten. Vergeet ook vooral niet om de bestekla thuis goed te bekijken voordat je op vakantie gaat. Zo voorkom je dat je de kaasschaaf, de soeplepel of de spatel vergeet!

Geef een reactie